Biokultúra

  • Kezdőlap
  • A mozgalomról
  • Rólunk
  • Médiatár
  • Blogjaink
    • TALAJ blog
    • Bioblogger blogja
  • Kapcsolat

Biocsányi Családi Gazdaság

Az alapító Csányi Sándor és családja Szatymazon gazdálkodik összesen 200 hektáron, ebből 3-4 hektáron termesztenek burgonyát, csicsókát, batátát, sütőtököt, sárgarépát, káposztaféléket, paradicsomot, paprikát, uborkát, fűszernövényeket és sokféle gyümölcsöt. A friss árun kívül mártásokat, krémeket, savanyúságokat, lekvárt, leveket és aszalványokat is árulnak. Csak 40-200 üveggel készítenek egy-egy alapanyagból, és kuriózumként árulják őket. A búzából például csíramálé és csírakeksz is készül, szeretik a vevők, egy különlegesség. A népes család egyik tagja Szardínián él és ott is biogazdálkodással foglalkozik. Onnan hoznak be a piacra friss déligyümölcsöket, juhsajtot, pármai sonkát, házilag préselt olívaolajat. A Biokultúra Szövetség valamint a Biokontroll honlapján olvasható cikk róluk. Törzsvevőik és az érdeklődők feliratkozhatnak facebook oldalukra is.

Fotók forrása: 1. kép: biokultúra.org; 3. kép (juhokkal): Biokultúra újság 2011/4, Ilonka Mária; a többi fotót a Biocsányi Családi Gazdaság facebook oldaláról vettük át.

Kapcsolat


Székhely (csak levelezés)

2730 Albertirsa, Pozsonyi u. 52. Telefon: +36 30 951 4915 Központi Klub: (1) 356 5404 E-mail : biokultura.kozepregio@gmail.com


Pesthidegkúti Biopiac

Budapest, II. ker., Kővári út 1.
Nyitva: minden szombaton délelőtt 6.30-tól 12-ig
E-mail: phidegkutibiopiac@gmail.com

Partnereink

Ecocatering, a lebomló, ehető,
környezetbarát terítékek és
csomagolóanyagok forgalmazója:

               

Livingfoods, a csíráztatott,
fermentált ételek forgalmazója:

Facebook

© 2016. All rights reserved | Design by W3layouts || Biokultúra Közép-magyarországi Egyesület. Design by MC