Biokultúra Közép-Magyarországi Egyesület
2003 -

A Budapestet és Pest megyét magában foglaló régiós biokultúra egyesület 2003-ban alakult több száz taggal. Az első idők működéséből kiemelkedett négy, helyileg működő csoportunk tevékenysége. Mind a négy csoportnak megvoltak a maguk jellegzetességei (bővebben régi honlapunkon olvashatnak róluk).
Mint ahogy a biomozgalom történetéből is kitűnik, a mozgalom bölcsője itt volt Budapesten, egy belvárosi klubban. A Központi Klub azóta is működik, bár változó helyszínekkel. A Belvárosi Művelődési Központ bezárása után jópár évig a Kertészeti Egyetem adott otthont a klubnak, majd 2006-tól a Magyar Mezőgazdasági Könyvtár. A Klub őrzi a hagyományokat. Havonta tartanak színvonalas előadásokat, évzáró és évnyitó klubnapokat – a tagok terményeiből készített svédasztallal –, valamint kulturális eseményekkel is kiegészített kirándulásokat szerveznek.

Egyesületünk ma ...

Egy egyesület – mint minden – állandóan változik. Tagok jönnek és mennek, csoportok felbomlanak és új közösségek alakulnak. Különösen fájdalmas az, ha a mozgalmat elindító valamely tagunk távozik közülünk örökre. De jönnek a fiatalok, a szimpatizánsok és azok, akik versenyképes gazdaságot, vállalkozást építenek. És tagjaink sorában tudhatunk számos nagy gazdálkodó szervezetet is, mivel aA régió elhelyezkedéséből adódóan mára már több nagy feldolgozó, kereskedő vállalkozás is belépett hozzánk.

De tagjaink között tudhatjuk mindkét magyarországi ellenőrző szervezetet - a Biokontroll Hongária Nonprofit Kft.-t és a Hungária Ökogarancia Kft.-t -, valamint az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézetet (ÖMKI) is. Mi is számos összefogásnak vagyunk tagjai, mint pl. a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetsége.
Egyesületünk 2009-től működteti a Pesthidegkúti Biopiacot a Klebelsberg Kultúrkúria udavarán, ahol minden szombat délelőtt várják termelőink a vásárlókat.

Hivatalos rész ...

Adatok

Biokultúra Közép-Magyarországi Egyesület
közhasznú szervezet
Székhely: 2730 Albertirsa, Pozsonyi u. 52.
(csak számlázásra és levelezésre)
Adószám: 18699083-1-13
Nyilvántartási szám: 13-02-0003600
Bankszámlaszám: OTP 11742159-20028204
Alapszabály

Belépés

Belépési nyilatkozat magánszemélyeknek
Belépési nyilatkozat cégeknek, termelőknek
Éves tagsági díj nyugdíjasoknak, tanulóknak 2500.-Ft
Magánszemélyeknek 4000.- Ft
Cégeknek, termelőknek:
 1 millió Ft árbevétel alatt 6000.- Ft
 1 millió Ft árbevétel fölött 15000.- Ft
(Egyesületi tagság esetén a Biokontroll 10% engedményt ad az ellenőrzési díjból.)